Hereford koeien

Onze Hereford koeien

Bij de Roerdinkhof kunt u onze Hereford koeien zien lopen op de landerijen.

De koeien leiden hier een diervriendelijk leven, we proberen zoveel mogelijk de natuur zijn gang te laten gaan. Zo worden onze landerijen deels extensief gebruikt, dat houdt in dat er geen kunstmatige bemesting gebruikt wordt. De koeien worden bij ons puur natuur en diervriendelijk verzorgd. De Schotse Hereford koeien zijn een zeer sterk ras met een dikke vacht. Ze staan het liefst zo veel en zo lang mogelijk buiten te grazen in onze weilanden. Pas als het echt slecht weer wordt, wordt het tijd om de stal in te gaan. U zult onze koeien daarom bijna het hele jaar buiten kunnen zien lopen. De vleeskoeien worden door de eigenaar samen met de medewerkers verzorgd. Ook het vlees verwerken, het inpakken van het vlees en het rondbezorgen van de vleespakketten wordt door de eigenaar samen met de medewerkers gedaan.

Onze koeien in de natuur
Onze koeien in de natuur

De koeien worden op de natuurlijke wijze bevrucht door onze eigen dekstier, ook worden de kalfjes geboren op de natuurlijke wijze, dus geen keizersnede. Ze zijn nooit ziek en de natuur doet dus zelf zijn werk en dat deze manier van boeren en vleeskoeien houden vinden we geweldig en daar zijn we trots op.  De kalfjes zogen zo’n 8 a 9 maanden lang bij de moeder. Dit idyllische verhaal zit ook bij de prijs inbegrepen.

Hereford vlees van onze koeien

U kunt bij ons rundvleespakketten kopen van onze eigen Hereford koeien.

Inhoud vleespakketten

Wij bieden het vlees aan verdeeld in pakketten van 5 kilo welke gevuld kunnen zijn met: Biefstuk, entrecote, rosbief, ribeye, sucadelap, braadvlees, saucijs, gehakt, hamburgers, 1 schenkel

Alles in het pakket is diep ingevroren vacuüm verpakt en bevat een etiket met daarop welk soort vlees er in zit, hoe zwaar het is (ongeveer 300 tot 400 gram), hoe lang het houdbaar is en van welke koe het afkomstig is, ons vlees is dus ook traceerbaar via het I&R systeem. Omdat het vlees vacuum verpakt is, is het wel 10 maanden na verwerking houdbaar.

Het vlees is bij de verwerking niet gereed gemaakt voor de barbecue, u kunt het dus niet zonder voorbewerking op de barbecue gebruiken.

De prijs voor dit pakket is € 70,- (€ 14,- per kilo), deze kunt u bij de balie in ons restaurant kopen. Het is op voorraad,

Op 6 oktober, 17 november en 29 december zijn er bezorgrondes van vleespakketten van onze Hereford koeien. Voor 2022 hebben we al gepland op 9 februari en 23 maart. De 5 kilo pakketten worden door ons bezorgd door heel Nederland (m.u.v. de eilanden) en kosten 70 €. Bezorgkosten zijn 10 euro voor 1 pakket en gratis vanaf 2 pakketten. Denk ook aan familie/vrienden etc.

Onze Hereford koeien met de accommodatie en de camping op de achtergrond
Onze Hereford koeien met de accommodatie en de camping op de achtergrond

 

 

Onze Hereford koeien :

161 Het Wissink Coline

166 Het Wissink Comarna

8550 Maaike met dochter 6532 Rianne-Marcia

8548 Hannie met zoon 8558 Herman-Teunis

8551 Minou

8552 Nina met zoon 8562 Alex

8553 Anja

8554 Jennifer met zoon 8557 Noël

8556 Marjolijn

8559 Jolanda

8560 Yvonne

8571 Hendri

8572 Hendra

8576 Gerhard

nl_NLNederlands
Chat openen
Heeft u een vraag?